Nadácia SOV pred Vianocami finančne pomohla piatim olympionikom

Nadácia Slovenského olympijského výboru v rámci projektu Olympijské srdce pre seniorov odovzdala v utorok 9. decembra vybraným olympionikom finančné dary ako pomoc v sociálnej a zdravotnej núdzi.

Slávnostný akt sa odohral na pôde Slovenského olympijského výboru. Finančnú pomoc v predvianočnom období si z rúk predsedu správnej rady Nadácie SOV Antona Siekela prevzalo päť olympionikov - bežkyne na lyžiach Anna Pasiarová s Vierou Klimkovou, rýchlostný kanoista Jan Matocha (najstarší žijúci olympionik na Slovensku), cyklista Juraj Miklušica a hokejový brankár Pavol Svitana.

Anton Siekel v úvode vyzdvihol prínos olympionikov pre našu krajinu a poďakoval sa všetkým zúčastneným: „Ďakujem olympionikom za to, že si našli čas a prišli. Ďakujem tiež členom správnej rady Nadácie SOV za podporu projektu Olympijské srdce pre seniorov, olympijským klubom za pomoc pri výbere olympionikov, aj Slovenskému olympijskému výboru. Je nám cťou, že máme možnosť prispieť a nejakou formou sa poďakovať športovcom, ktorí veľmi úspešne reprezentovali bývalé Československo.“

Nadácia SOV oslovila na jeseň tohto roku olympijské kluby na Slovensku. Prijaté žiadosti posúdila a vyhodnotila v zmysle  schválených kritérií. Podľa nastavených kritérií boli vybraní piati olympionici, ktorým sa Nadácia SOV rozhodla finančne pomôcť. Takúto formu pomoci by chceli členovia Nadácie vykonávať pravidelne v predvianočnom období ako poďakovanie sa všetkým olympionikom, ktorí sa zaslúžili o úspešnú reprezentáciu Slovenska a potrebujú  pomoc.

Na snímke zľava generálny sekretár SOV Jozef Liba, predseda správnej rady Nadácie SOV Anton Siekel, Jan Matocha a viceprezident SOV Ľubor Halanda. FOTO JÁN SÚKUP

Na záver sa za všetkých prítomných olympionikov Anna Pasiarová poďakovala predsedovi aj členom správnej rady Nadácie SOV: „Myslím si, že je to pre nás veľmi pekné ocenenie. Som rada, že si pamätáte na olympionikov, ktorí čestne reprezentovali Československo. Aj naďalej sa budeme snažiť pracovať v olympijskom hnutí podľa našich možností, šíriť olympijské myšlienky a športom zveľaďovať našu krajinu.“

Spoločná fotografia účastníkov. FOTO JÁN SÚKUP

Spoločná fotografia účastníkov. FOTO JÁN SÚKUP