Vrámci nového projektu UKÁŽ SA! Nadácia SOV rozdelí športovým talentom 30-tisíc Eur

Bratislava 11. apríla - Nadácia Slovenského olympijského výboru (SOV) spúšťa nový grantový program "Ukáž sa!", v rámci ktorého rozdelí v roku 2016 mladým talentovaným športovcom spolu 30-tisíc eur. Do programu sa môžu zapojiť talenty vo veku od 12 do 18 rokov, ktoré sa nachádzajú v nepriaznivej sociálnej situácií alebo potrebujú finančnú podporu na rozvoj svojej športovej kariéry.

Od 11. apríla do 10. júna 2016 bude na stránke www.nadaciasov.sk/ukazsa dostupný registračný formulár so žiadosťou o finančný príspevok. Žiadatelia musia spolu s vyplneným formulárom zaslať krátke motivačné video. O finančnú podporu môže požiadať do 10. júna 2016.

"Je to zatiaľ najväčší projekt, ktorý sme v rámci Nadácie SOV zrealizovali. Získali sme finančné prostriedky, ktoré sú ako grant účelovo viazané k tomuto projektu. Oslovujeme ním mladých športovcov, ktorí majú akúkoľvek prekážku vo svojom športovom napredovaní. Sám budem s napätím sledovať hlasovanie verejnosti, v ktorom sa rozhodne o rozdelení 30-tisíc eur," povedal predseda správnej rady Nadácie SOV Anton Siekel.

Ambasádormi projektu sú špičkoví slovenskí športovci Danka Barteková, Petra Vlhová, Juraj Bača, Ľubomír Višňovský a Richard Nagy. Hlasovanie bude prebiehať počas Hier XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro od 5. do 21. augusta 2016. Výsledky rozdelenia grantov zverejnia v septembri. Šiesti z tucta mladých športovcov v rámci projektu "Ukáž sa!" získajú grant vo výške po 2000 eur, traja po 2500 eur, jeden 3000, jeden 3500 a jeden dokonca 4000 eur.

Nadácia SOV využila štvrtkovú príležitosť a na prezentácii pred médiami odovzdala symbolické šeky mladým športovcom, ktorým, prerozdelila za rok 2015 celkovo 20-tisíc eur. Grantom vo výške 2000 eur pre každého športovca Nadácia SOV podporila atlétov Tomáša Veszelku a Michaelu Peškovú, džudistu Miroslava Kopiša, lukostrelkyňu Alexandru Longovú, plavca Tomáša Púchleho, bežkyňu na lyžiach Barboru Klementovú, strelcov Patrika Jányho a Luciu Kopčanovú, tenistku Lenku Starú a rýchlostnú kanoistku Marianu Petrušovú. Siedmi z tejto desiatky si symbolické šeky prevzali osobne.

Registračný formulár UKÁŽ SA!

Tlačová správa na stiahnutie.

Z mediálnej prezentácie projektu Ukáž sa! S mikrofónom predseda správnej rady Nadácie SOV Anton Siekel, vedľa neho prezident SOV František Chmelár a vpravo Danka Barteková. FOTO JÁN SÚKUP
Ambasádori projektu Ukáž sa! (zľava) Ľubomír Višňovský, Richard Nagy, Danka Barteková a Juraj Bača spoločne s predsedom správnej rady Nadácie SOV Antonom Siekelom (v strede). FOTO JÁN SÚKUP
Ambasádori projektu Ukáž sa! spoločne so siedmi z desiatky mladých talentom, ktorý Nadácia SOV vlani poukázala granty vo výške po 2000 eur na každého. FOTO JÁN SÚKUP
FOTO JÁN SÚKUP