Olympijská kvapka krvi

Nadácia Slovenského olympijského výboru v spolupráci so Slovenským olympijským výborom, Národnou transfúznou službou SR, Slovenským Červeným krížom a denníkom Pravda, realizuje projekt Olympijská kvapka krvi s cieľom pomôct ľuďom, ktorí potrebujú krv na záchranu svojho života. Za účasti olympionikov sa tento projekt realizuje v Košiciach, Banskej Bystrici a v Šamoríne. Pri odberných miestach pripravujeme rôzne sprievodné aktivity. Záujemcovia sa môžu zúcastniť na autogramiáde olympionikov. Tak neváhaj a daruj krv spolu s olympionikom!

Do akcie sa v roku 2015 zapojili atlétky Jana a Dana Velďákové, vodní pólisti Karol Bačo a Alexander Nagy, zápasník Miroslav Luberda a vzpierač Jaroslav Jokeľ, strelec Jozef Gӧnci, hokejista Zdeno Cíger, Richard Nagy a gymnasta Samuel Piasecký. V roku 2016 atléti Matej Tóth, Jana a Dana Velďákové a strelkyňa Danka Barteková.

Darovať krv bude možné:
Košice v sobotu 10.9.2016 od 8.00 do 11.00 hod., hotel DoubleTree by Hilton s Dankou a Jankou Velďákovými
Banská Bystrica 10.9.2016 od 8.00 do 11.00 hod., Športová hala Dukla s Matejom Tóthom
Šamorín v piatok 30.9.2016 od 8.00 do 12.00 hod., x-bionic sphere s Dankou Bartekovou

Olympijská kvapka krviDotazník pre darcov krvi, plazmy a krvných buniek (anglická verzia)
Olympijská kvapka krvi - čo treba vedieť pri darovaní krvi