Mária a Zuzana
Remeňové
Biatlon
Embedded thumbnail for Mária a Zuzana  Remeňové
"Tvoje telo zvládne skoro všetko. Je to tvoja myseľ, ktorú musíš presvedčiť." "Úspech je súčet malých snáh opakovaných deň čo deň."
hodín ročne trénujem
nábojov ročne vystriedam
kilometrov ročne natrénujem
časy
v tejto sezóne mám najrýchlejšie v kategórii

Mária je majsterka Slovenska v zimnom aj v letnom biatlone. Tento rok sa spolu s dvojičkou Zuzanou kvalifikovali na majstrovstvá sveta v cezpoľnom behu, kde najprv vyhrali krajské i okresné kolo a napokon majstrovstvá Slovenska. Následne sa kvalifikovali na školské majstrovstvá sveta v Paríži. Tiež sa zúčastnili na Zimnej gymnaziáde v Grenobli, kde Mária skončila na štvrtom mieste. Kvalifikovali sa aj na majstrovstvá sveta juniorov a kadetov v biatlone v Estónsku, kde najlepší výsledok bol 27. miesto v stíhacích pretekoch. Spolu zvíťazili tento rok na majstrovstvách Slovenska v bežeckom lyžovaní.

Zuzana je dvojnásobnou držiteľkou titulu majsterky Slovenska v letnom biatlone v dorasteneckých kategóriach, je aj majsterka Slovenska v zimnom biatlone v pretekoch s hromadným štartom. Vlastní niekoľko desiatok medailí z Viessman pohára a majstrovstiev Slovenska v letnom a zimnom biatlone v žiackych a dorasteneckých kategóriách. Tento rok obsadila druhé miesta za dvojičkou Máriou na okresných, krajských a aj na národných majstrovstvách Slovenskej republiky v cezpoľnom behu. Ďalej reprezentovala Slovensko na Zimnej gymnaziáde vo francúzskom Grenobli, kde obsadila 13. miesto. Slovensko reprezentovala v biatlone aj na majstrovstvách sveta v estónskej Otepää, kde jej najlepším umiestnením bolo 35. miesto. Spolu s dvojičkou Máriou zvíťazili na Štrbskom plese v šprinte dvojíc.

Mária: "Pochádzam z malej obce na Orave, z Hruštína, mám 17 rokov a biatlonu sa venujem už od 10 rokov. Som študentkou súkromného športového gymnáziá v Podbrezovej. Vo svojom voľnom čase rada trávim čas s rodinou, kamarátmi a tiež rada počúvam hudbu. Mojim cieľom v budúcnosti je čoraz viac sa zlepšovať. Pomocou projektu "Ukáž sa" by som chcela zlepšiť tréningové procesy a tak by som mohla zlepšiť svoje výsledky. Kedže sme dvojičky a výdavkov je oveľa viac, ako keby som pretekala sama, tak by mi táto finančná podpora veľmi pomohla."

Zuzana: "Mám 17 rokov, pochádzam z obce Hruštín na Orave. Biatlonu sa venujem od 10 rokov. Navštevujem súkromné športové gymnázium Železiarne Podbrezová. Biatlon je šport, ktorý ma baví a napĺňa. Podmienky na trénovanie mám výborné, no hlavne mám super kolektív, ktorý sa navzájom podporuje. Svoj voľný čas trávim hlavne s rodinou. Chcem robiť naďalej to, čo ma baví a príspevok od nadácie SOV by som chcela použiť na kúpu potrebného výstroja a materiálu."